Wat doen, zien en beleven in Zeeland

Met zijn ligging aan zee, rijke historie, prachtige natuur en levendige dorpen en steden heeft Zeeland ontzettend veel te bieden. Of u nu van wandelen, fietsen of relaxen houdt. Graag een drankje doet op een terras of liever van alles gaat ondernemen en bezichtigen. Overal in Zeeland kunt u hiervoor terecht.

Wandelen

Zeeland heeft een rijke verzameling aan wandelnetwerken. Van kleine plaatselijke ommetjes tot grote meerdaagse tochten. Zelf te verkennen of begeleid door een gids. Zeeland biedt het allemaal en overal. Tijdens uw strand-, polder- of stadswandeling geniet u van de prachtige Zeeuwse natuur, cultuur en rust.

Fietsen

Met dank aan ons vlakke landschap is Nederland een geliefd fietsland. Zeeland doet daar, met haar vele polderwegen en buitendijkse fietspaden, nog een schepje bovenop. Met de zilte wind in de haren en uitzicht op al het natuurschoon is het een heerlijke beleving. De ene keer fietst u door een natuurgebied of een typisch Zeeuws dorpje, de andere keer ziet u vanaf de dijk de schepen voorbij varen of de zon ondergaan in zee. Fiets bijvoorbeeld Noord-Beveland in één dag rond of ga langs de schorren, slikken en zandvlaktes op de Zwinroute. U kijkt uw ogen uit.

Uitjes

Zeehondjes van dichtbij bekijken tijdens een vaartochtje, de grootsheid van de Deltawerken met eigen ogen aanschouwen of jezelf de koning te rijk voelen in één van de kastelen. In Zeeland is genoeg te doen, zien en beleven. Van attractieparken, speeltuinen en natuurspeelbossen tot een heuse Scheldesafari of rondvaart. U heeft het voor het uitkiezen. En er is natuurlijk ook altijd nog het strand. Eén van de leukste vakantie-uitjes van allemaal.

Eten & drinken

Aan horeca geen tekort in Zeeland. Zeeuwen zijn echte bourgondiërs. U bent dus gewaarschuwd: het uitkiezen van een plekje om te eten of drinken wordt u niet makkelijk gemaakt. U heeft namelijk een enorme keuze uit de vele paviljoens aan het strand en brasserieën en (sterren)restaurants in dorpen en steden. Niet alleen worden u de heerlijke lekkernijen uit zee aangeboden, zoals mosselen of oesters, er is ook een breed assortiment aan andere gerechten uit binnen- en buitenlandse keukens. Als u eenmaal gekozen heeft, dan is het op en top genieten!

Strand

Zeeland heeft maar liefst 650 kilometer strand. En niet zomaar strand, maar schoon strand. De Zeeuwen doen er alles aan om hun stranden tot de schoonste van Nederland te laten behoren. Op veel Zeeuwse stranden ziet u de Blauwe Vlag wapperen. Een internationale onderscheiding voor een schoon en veilig strand. En met het uitzicht op open zee, is het er altijd mooi. Tel daar nog bij op dat Zeeland de meeste zonuren van Nederland kent en u weet waar u voor een heerlijke strandvakantie moet zijn.

Natuur

Het polder- en duinlandschap van Zeeland is een reden op zich voor natuurliefhebbers om Zeeland te verkennen. De knotwilgen langs de wegen, de brede sloten tussen de akkers en het verre uitzicht over de langgerekte polders zijn een genot op zich. En dan te bedenken dat Zeeland ook nog eens tientallen beschermde natuurgebieden kent. Neem uw verrekijker, planten-, vogel- en insectenboek maar mee en beleef de rijke natuur van deze prachtige regio.

Cultuur

In de typisch Zeeuwse dorpen en steden is aan oude gebouwen, kerken en monumenten al veel te zien. In verschillende vestingsteden, zoals Sluis, Hulst en Goes kunt u nog over de historische stadswallen wandelen. Daarnaast kent de regio tal van streekmusea. Hierin ziet u Zeeuwse klederdracht, leert u over oude Zeeuwse ambachten en krijgt u een indruk van de historische ontwikkeling van deze mooie regio door de jaren en oorlogen heen.

Shoppen

Zin in een dagje shoppen? Kleine steden en dorpen als Hulst, Sluis, Domburg en Veere hebben vaak gezellige boetiekjes en bijzondere winkeltjes. Grotere Zeeuwse steden als Middelburg, Vlissingen en Goes kennen, behalve veel Zeeuwse charme, ook een levendig centrum met genoeg winkelplezier voor een hele dag. En vanuit Zeeuws-Vlaanderen zijn bruisende Belgische steden als Brugge, Gent en Antwerpen vlakbij.

Watersport

Zeeland ligt aan zee en is grotendeels land dat van zee is gewonnen. Stukje bij beetje ingedijkt en drooggelegd. Het is dan ook niet gek dat je overal in het landschap nog meren, kreken en kanalen terugvindt. Leuk voor de historicus en de natuurliefhebber, maar zeker ook voor de watersporter. Wie van (kite)surfen en zeilen houdt, kan zijn hart ophalen in deze water- en windrijke regio. Ook duiken, zwemmen, kanoën en suppen wordt er veel gedaan. Je kunt hiervoor bij tal van watersportbedrijven terecht.

Roompot is een echt Zeeuws bedrijf, veel van onze vakantieparken bevinden zich dan ook in deze provincie. Benieuwd naar de investeringsmogelijkheden in Zeeland?

Bekijk het aanbod

Contact

Contact
Top