Smakelijk Zeeuws-Vlaanderen

Veel van onze parken staan aan de Zeeuwse kust. Geen wonder, de Zeeuwse kust is met haar mooie natuur, langgerekte stranden en gezellige dorpen en steden een fijne plek om te zijn. Ook in het uiterste zuiden, aan de Zeeuws-Vlaamse kust, is het heerlijk toeven. En heerlijk? Daar weten Zeeuws-Vlamingen alles van.

Heerlijk eten

“Zeeuws-Vlaanderen is een heel bourgondische streek", legt Roompot Projects makelaar Marloes Wisse, afkomstig uit deze regio, uit. “Je kunt hier heerlijk eten, ook bij de strandpaviljoens. Die zijn de laatste jaren getransformeerd naar luxe en trendy restaurants, waar je op en top kunt genieten. En dat het hele jaar door. Maar het jammere was, dat er op onze campings niet jaarrond gerecreëerd kon worden. Om die reden hebben we nu bijvoorbeeld op onze voormalige camping Kustpark Zeebad lodges ontwikkeld. Gasten kunnen nu tijdens alle seizoenen in comfort genieten van de rust en al het lekkers dat Zeeuws-Vlaanderen te bieden heeft."

Met een ligging vlak bij het strand, is het vanaf een Zeeuws-Vlaams Roompot park nooit ver lopen voor een lekker hapje en drankje. “Langs de 20 kilometer kustlijn, tussen Breskens en de Belgische grens, liggen maar liefst 17 strandpaviljoens. Er is er dus altijd één in de buurt. Maar ook in de gezellige dorpen is de horeca goed vertegenwoordigd. Kustpark Zeebad ligt bijvoorbeeld op nog geen 20 minuten wandelen van het bruisende dorpscentrum van Breskens. Dat kent een brede variatie aan bistro’s en restaurants. Er is zelfs een sterrenrestaurant gelegen, Spetters. Daar is het echt een hele beleving om uit eten te gaan.

Breskens ideale, bourgondische, vakantiebestemming

De verwachting is overigens dat er, met de herinrichting van de oude haven, met een nieuw visserijmuseum en uitbreiding van de jachthaven, in Breskens nog volop gezellige winkels en restaurants bij gaan komen. En ook de ontwikkelingen in Kustpark Zeebad zelf hebben de laatste jaren niet stilgestaan. "We zijn in 2014 begonnen en nu met de bouw van de laatste 30 van in totaal 210 lodges bezig. Dit type vakantiewoning is prijstechnisch zeer aantrekkelijk en de vele waterpartijen zorgen voor een prachtig uitzicht en veel privacy. Ze zijn, ook voor alleen eigen gebruik, erg in trek. De verwachting is dan ook dat ze snel allemaal verkocht zullen zijn", vertelt Marloes.

“Kustpark Zeebad is nu al de ultieme plek voor culinaire genieters en natuurliefhebbers. Het ligt direct naast het natuurgebied ‘Waterdunen’ en aan het strand, waar je de strandpaviljoens Het Halve Maentje en Loods 10 vindt. Met het brede aanbod aan horecagelegenheden op fietsafstand en de centrale ligging ten opzichte van sterrenrestaurants De Kromme Watergang in Hoofdplaat, Pure C in Cadzand-Bad en La Trinité in Sluis, trekt het park het hele jaar door veel bourgondiërs aan. En wil je eens wat verder kijken, dan sta je met de auto zo in Antwerpen of Brugge en met de veerboot zo in Vlissingen of Middelburg. Mede door deze ligging is de bezettingsgraad bijzonder hoog."

Roompot is een echt Zeeuws bedrijf, veel van onze vakantieparken bevinden zich dan ook in deze provincie. Benieuwd naar de investeringsmogelijkheden in Zeeland?

Bekijk het aanbod

Contact

Contact
Top