De verzekering van uw vakantiewoning

Wanneer u een vakantiewoning heeft, is het belangrijk om uw verzekeringen goed te regelen. Hiervoor kunt u bij Capital Vision terecht. Zij zijn al jarenlang specialist in de recreatiebranche en bieden een compleet verzekeringspakket voor vakantiewoningen op Roompot parken. Directeur Coos van den Ouden vertelt welke verzekeringen voor u van belang zijn.

“De verzekeringen voor recreatiewoningen zijn grotendeels vergelijkbaar met die voor uw eigen woning. Het grootste verschil is dat er ook sprake moet zijn van dekking bij verhuur. De meeste verzekeraars zijn hier huiverig voor. Capital Vision niet. Uit ervaring weten we dat dit geen extra risico’s geeft en daarom kunnen we de verzekeringspremies laag houden."

Brandverzekering / opstalverzekering

U bent verplicht om uw vakantiewoning op een Roompot park te verzekeren met een brandverzekering, ofwel opstalverzekering. Het dekt schade aan uw woning door brand, water, storm en dergelijke. De premie bepalen we aan de hand van de herbouwwaarde van de woning. Niet alleen is de dekking bij verhuur extra meegenomen, ook huurderving is bij ons standaard gedekt. Wanneer u uw woning door schade tijdelijk niet kunt verhuren, dan krijgt u een vergoeding van de gemiste huurinkomsten.

Inboedelverzekering

De waarde van de inventaris van uw vakantiewoning loopt al snel op. Om de kosten voor schade hieraan bij brand, wateroverlast of inbraak te beperken, is het aan te raden een inboedelverzekering af te sluiten. De premie wordt bepaald aan de hand van de nieuwwaarde van uw spullen. Vaak krijgen we van eigenaren de vraag wat er verzekerd is als huurders opzettelijk schade toegebracht hebben. Gelukkig kan ik ze geruststellen met het feit dat dit niet vaak voorkomt. Mocht het wel voorkomen, dan is het niet verzekerd omdat er sprake is van vandalisme. In die gevallen wordt de borgsom ingehouden en helpt Roompot u de daders aansprakelijk te stellen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer uw recreatiewoning een ongeluk 'veroorzaakt' waardoor een huurder schade of zelfs letsel oploopt, bijvoorbeeld als een huurder gewond raakt door een loszittende traptrede, bent u aansprakelijk. Omdat verhuur wordt gezien als zakelijke activiteit, is deze schade niet te verhalen onder uw privé-aansprakelijkheidsverzekering. Sluit hier dus een aparte verzekering voor af.

Toch schade? Geen zorgen.

Het aanvragen van de verzekeringen voor uw vakantiewoning gaat heel eenvoudig online of per telefoon. Alles gaat vanaf sleuteloverdracht in. Mocht u een keer onverhoopt met schade te maken krijgen, dan verloopt de schadeafhandeling via ons. Is snel actie nodig om verdere schade te beperken, zoals een noodreparatie of het tijdelijk dichttimmeren van een gebroken raam, en heeft u hier zelf de mogelijkheid niet toe, dan vraagt u Roompot dit voor u te regelen. Vervolgens heeft u alle tijd om offertes op te vragen voor een definitief herstel, waarna wij de kosten bij de verzekeraar verhalen. U hoeft zich dus bij schade geen zorgen te maken.

Wilt u meer weten over investeren bij de Roompot Group? Wilt u advies over wat voor ú interessant kan zijn? Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan:

Persoonlijk adviesgesprek aanvragen