Jeroen van Hoorn | Recreatiewoning bij Roompot een goede investering

Zoutelande. Een bekendere Zeeuwse badplaats is er na het lied van Bløf niet meer te noemen. Jeroen en zijn vrouw kwamen er al jaren. “Als we naar zee gingen, dan was het altijd naar Zoutelande. We zijn er vaak met de kinderen op vakantie geweest en mijn zus heeft er een vakantiehuis. We kwamen dus regelmatig in Walcheren en het beviel ons daar heel goed." Zo goed, dat zij in 2015 besloten er ook een vakantiehuis te kopen.

“Het leek ons een goede investering én een mooie plek om naar toe te gaan. Na verschillende opties te hebben bekeken, kwamen we uit op Noordzee Résidence Dishoek. Een park van Roompot, gelegen in het plaatsje Dishoek, vlakbij Zoutelande. Roompot gaf Jeroen, net als iedere andere koper/verhuurder, een prognose van de mogelijke verhuur van zijn nieuwe vakantiewoning. “Mijn eerste gedachte was ‘Ja, het zal wel, dat is iets te mooi om waar te zijn’, maar nu we enkele jaren verder zijn, moet ik toegeven dat het toch klopte. De verhuur gaat beter dan ik had verwacht."

Diverse voordelen

Betekent dit dat het ook direct een interessante investering is gebleken? “Ja, je hebt bij een vakantiehuis diverse voordelen. Natuurlijk valt de waarde van de woning nog wel gewoon in Box III, dus betaal je er vermogensbelasting over, maar de BTW krijg je na aankoop meteen terug van de belastingdienst. Je koopt de woning namelijk als ‘kleine ondernemer’, waarbij de aankoop van de vakantiewoning als investering geldt en je van de kleine ondernemersregeling gebruik kunt maken. De terugbetalingsverplichting van de terug ontvangen BTW vervalt na tien jaar."

Netto huurinkomsten

Waar moet je aan voldoen om van deze regeling gebruik te kunnen maken? “De leeftijd van de woning is van belang en je moet de woning verhuren. Er zijn regels voor, de hoogte van de BTW aftrek hangt af van hoeveel tijd per jaar je de vakantiewoning zelf wilt gebruiken." En betaal je inkomstenbelasting over je huurinkomsten? “Nee. Na aftrek van de kosten van Roompot, kun je de huurinkomsten als netto beschouwen. Ze worden niet meer belast."

Risicospreiding

Jeroen en zijn vrouw besloten vorig jaar een tweede vakantiehuis aan te schaffen. “In Nieuwvliet-Bad in Zeeuws-Vlaanderen dit keer. We hebben bewust voor een ander gebied gekozen, zodat onze risico’s wat gespreid zijn. Het park is ook heel anders dan in Dishoek, wel zes keer zo groot en met een groot centrumgebouw met zwembad, restaurant etc. Ik denk dat dit park daarom in trek zal zijn bij gezinnen met kinderen. We hebben dit keer ook voor een groter aantal slaapplekken, tien, gekozen. Zo kunnen er twee gezinnen tegelijk in verblijven en de kosten delen. En voor onszelf is het ook ideaal. We hebben drie kinderen en als je de aanhang erbij telt, zijn we met zijn achten. Past prima."

Wilt u meer weten over investeren bij de Roompot Group? Wilt u advies over wat voor ú interessant kan zijn? Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan:

Persoonlijk adviesgesprek aanvragen

Contact

Contact
Top